Sosyal Medya ve SEO İlişkisi

Büyük bir sistem kuruyor ve bir heyecan ile web sitenizi açıyorsunuz. Tasarım, içerik, SEO her çalışmayı sağlıyorsunuz. Çalışmalarınızın bir an önce hızlı bir şekilde duyurulması ve kalabalık kitlelere ulaşabilmek için sosyal medya hesabınızı da açmayı tamamlıyorsunuz. Fakat bir şeyler ters gidiyor veya sosyal medyada nasıl bir strateji izleyeceğinizi bilmiyorsanız bu yazı sizlere rehber olacak.
Seo,sosyal medya,Sosyal Medya ve SEO İlişkisi,Sosyal Medya ve SEO İlişkisi nedir
Sosyal Medya ve SEO İlişkisi

Sosyal Medyanın SEO’ya Katkısı Nedir?

Günümüzde kullanıcı sayıları milyarların  üzerinde sosyal medya platformları, kullanıcı kitlesini gün geçtikçe  büyütmeye devam ediyor. Başta Facebook olmak üzere, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest gibi sosyal medya mecralarında her saniye yeni bir gönderi paylaşılıyor ve bu gönderiler kullanıcıların takipçileri tarafından beğeniliyor, yorum yapılıyor vs. yani kullanıcılar sosyal medya platformlarında aktif olarak rol alıyor. İşte tam da bu anda aklımıza bu kullanıcıları sitemizin SEO’su için nasıl kullanabiliriz?

Öncelikle bilmeni gereken şey, hedef kitleniz ile aynı platformda bulunduğunuz ve bunun ne kadar önemli bir fırsat olmasıdır. Sosyal medya hesaplarının etkili bir biçimde kullanılması, başta marka bilinirliğini arttırmak ve organik ziyaretçiler kazanmak gibi birçok önemli katkı sağlamaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz