Yeni özellik henüz Google tarafından yayınlanmamıştı, ancak Google My Business’ta doğrulanmış bazı işletmeler için zaten mevcut olduğunu bildirdi.

Google My Business,  Google’ın Yerel Kılavuzu verilen bir rapora göre, işletmelerin kısa bir ad ve kısa URL oluşturmalarına olanak sağlayan bir özellik sunmaktadır. Bu özellik, Google My Business hesaplarına potansiyel müşterileri için profillerini Google Business‘ta daha erişilebilir kılmak için basit bir yol sağlamak üzere tasarlanmıştır.

İşletmeler, müşterilerin işletmeleri kolayca bulmalarına ve incelemelerden ayrılmalarına, iletişim bilgilerine erişmelerine, yol tariflerini almalarına ve daha pek çok konuda yardımcı olmak amacıyla, kartvizit, afiş, broşür vb. Gibi materyaller üzerindeki kısa URL’yi kullanabilirler.

URL’nin biçimi, isim için beş karakterlik bir gereksinim olan g.page//popyourcustomname] şeklindedir. Kullanıcılar kısa URL’ye girdiklerinde, Google Haritalar’daki Google işletme listesine yönlendirilirler.

küçük işletmeler için seo,google,google işletme,google işletme girişimleri,google my business,kısa isim nedir,kim kısa bir isim alabilir,kısa isim nasıl alınabilir?
küçük işletmeler için seo,google,google işletme,google işletme girişimleri,google my business,kısa isim nedir,kim kısa bir isim alabilir,kısa isim nasıl alınabilir?

 

Kısa isim nedir? Kısa bir ad, “işletme adınızı, markanızı, konumunuzu veya diğer tanımları temsil etmek için kullanılan” benzersiz bir kısa addır ”dedi. Örneğin, Google’ın yardım belgesinde , işletme adınızı bulunduğunuz yerle, bulunduğunuz şehir veya mahalle gibi kullanabilirsiniz  .

 

Kim kısa bir isim alabilir? Google My Business’ta doğrulanmış herhangi bir işletme, kısa bir ad veya özel bir ad oluşturabilir. Bu özelliğin hala yayılmakta olduğunu unutmamalısınız, bu sebeple bütün işletme hesaplarına henüz erişilememektedir.

Kısa bir isim nasıl alabilirim? Bilgisayarınızdan Google My Business’a giriş yapıp ardından kısa bir ad oluşturmak istediğiniz yeri seçebilirsiniz. Sol taraftaki menüden “Bilgi” sekmesini ve ardından “Profil kısa adı ekle” yi tıklayabilirsiniz. Oradan, kısa adınızı beş karakterden az ve 32 karakterden fazla girebilirsiniz. Başvurduktan sonra, kısa adınız “Beklemede” olarak görünecektir. Hazır olduğunda, kısa URL İş Profilinizde görünecektir.

Mobil cihazınızdan Google My Business uygulamasını açın, “Profil” ve ardından “Profil kısa adı ekle” yi seçin. Değişiklikleri kaydedin; kısa adınız profilinizde görünmesi onaylanıncaya kadar Beklemede olarak görünecektir.

Not: Toplu kullanıcılar için, kısa adların liste başına tek tek talep edilmesi gerekir.

Neden önemsemeliyiz? Birçok işletme, müşterilerinin onları bulmalarına, işletmeleri hakkında daha fazla bilgi edinme ve yorumlarını okumalarına yardımcı olmak için Google Haritalar’ı kullanır. Bir müşteri işinizi bir daha aradığında, onları g.page/yourshortname adresine yönlendirebilir; bu sayede insanların sizinle ilgili bilgi edinmesini ve Google’da yorum bırakmasını kolaylaştırmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz