Site Haritaları ve SEO: Tanıtım Kılavuzu

0
34

SEO’nun “eski güzel günlerine” geri dönerken , birçok “SEO firması” “web sitenizi binlerce arama motoruna göndererek” oldukça iyi bir yaşam sürdüler . Bu, SEO nirvana’ya ulaşmanın hiç de sağlam bir taktiği / yöntemi olmamasına rağmen, bugünün SEO’su. içeriğimizi – tüm şekillerde, boyutlarda ve formlarda – arama motorlarında indekslenmiş olarak, kabiliyetimizden en iyi şekilde almamızı sağlamak için bize fırsatlar sunar.

SEO ve bot görünürlüğünün tarama aşamasına gelince, genellikle arama motorlarında ne tuttuğumuzu robots.txt ve meta robots tag kullanımı yoluyla kontrol ederiz . Ancak aynı derecede önemli, arama motorlarını beslediğimiz içerik / URL’ler.

Uzun zaman önce, en iyi uygulama, en azından tüm üst düzey sayfalarınız için bir HTML site haritası oluşturmak ve bu HTML site haritasını tüm site sayfalarının altbilgisine bağlamaktı. Bu, arama motorlarının sitenizdeki herhangi bir sayfadan bir site URL’si büfesi alabilmesini sağlar.

Sonra birlikte XML site haritaları . Genişletilebilir İşaretleme Dili, arama motorları tarafından tercih edilen veri sindirim aracıdır.

 

Elimizdeki bu araçla, bir site yöneticisi, arama motorları verilerini taramak istedikleri bir sitenin sayfalarına, sayfanın en son ne zaman güncellendiğine ilişkin bilgilerin yanı sıra, site içeriğinin önceliğine veya hiyerarşisine söyleyebiliyor / besleyebiliyor.

Çeşitli içerik türleri için nasıl site haritası oluşturulacağının ilk adımlarını inceleyelim.

Standart bir XML Site Haritası Oluşturma

Aşağıda standart bir XML site haritası URL’si girişinin anatomisidir.

<url>
<loc> http://www.example.com/mypage </loc>
<lastmod> 2019-10-10 </lastmod>
<changefreq> aylık </changefreq>
<priority> 1 </priority>
< / url>

Bu, tarama için istenen URL’lerin yanı sıra ek URL bilgileri hakkında bilgi sağlayabileceğiniz yukarıda belirtilen alanları gösterir.

Bazı içerik yönetim sistemleri, dinamik veya otomatik oluşturulan site haritaları için işlevselliğe izin verir. Bu kolay mı? Evet. Hatasız mı Hayır. Bir dakika içinde bundan daha fazlası.

CMS’nizle bir site haritası oluşturma işleviniz yoksa, sıfırdan bir XML site haritası oluşturmanız gerekir. Zaman yükü nedeniyle bunu manuel olarak yapmak istemezsiniz. Bu yüzden bunun için araçlar var.

Çok sayıda XML site haritası üreteci var. Bazıları ücretsizdir, ancak site URL’lerinde genellikle bir tarama sınırı vardır, bu nedenle bu amaç yendi.

En iyi site haritası üreteçlerine ödeme yapılır. Eğer site haritası nesil için kullanabileceğiniz bir oldukça basit bir araçtır Sitemap Writer Pro . 25 dolar değerinde.

Başka araçlar kullanmayı seçerseniz, URL’lerin taranmasını gözden geçirmenize izin veren ve yinelenen URL’leri, dinamik parametreler, hariç tutulan URL’leri vb. Kolayca kaldırmanıza izin veren birini seçin. Unutmayın, sadece sayfaları Bir arama motorunun endeksleyip değer vermesini istediğiniz site.

Site Haritanızı Nasıl Yükler ve Gönderirsiniz?

Artık standart XML site haritası oluşturulduğundan, dosyayı sitenize yüklemeniz gerekir. Bu dosya /sitemap.xml gibi konuyla ilgili bir sayfa adlandırma kuralına sahip, doğrudan kök dışına yerleştirilmelidir.

Bunu yaptıktan sonra, Google Web Yöneticisi Araçları’na gidin ve site haritasını gönderin:

Ardından, Bing Web Yöneticisi Araçları ile de aynısını yapın :

Evet, site haritasını sitenizde bulabilirler, ancak arama motorlarına bu bilgileri beslemek ve Google’a ve Bing’e dizin oluşturma sorunlarını bildirme yeteneği vermek akıllıcadır.

Site Haritası Hataları Nasıl Bulunur?

URL’lerinizi tercih edilen XML işaretlemesindeki en iyi arama motorlarına verdiniz, ancak içeriği nasıl dizine alıyorlar? Herhangi bir problemleri var mı? Bu bilgiyi doğrudan Web Yöneticisi Araçları hesaplarına sağlamanın harika bir özelliği , arama motorlarından ne tür bir şeyi yanlışlıkla kaçırdığınızı inceleyebilmenizdir.

Google, inceleme için çok daha küçük miktarda veri sağlayan Bing ile karşılaştırıldığında çok daha iyi bir site haritası sorunu saydamlığı işi yaptı.

Bu durumda, bir XML site haritası gönderdik ve site haritasındaki URL’lerin de robots.txt dosyasında yer aldığına dair bir hata aldık .

Bu tür hata ve uyarı bilgilerine dikkat etmek önemlidir. XML site haritasını bile okuyamayabilirler. Ayrıca, robots.txt dosyasında yanlışlıkla hangi URL’leri taramayacağımızla ilgili bilgileri toplayabiliriz .

Yukarıdaki noktaya gelince, dinamik olarak oluşturulan site haritalarının olumsuz taraflarında, bunlar genellikle robots.txt dosyasında kasıtlı olarak arama motoru görünümünden dışlanan birçok URL içerebilir . Yapmak istediğimiz son şey, bir arama motoruna hem taramasını hem de aynı sayfayı aynı anda taramamasını söylemek.

Site haritası izleme herhangi bir SEO girişimi için şarttır. En temel noktada, size XML site haritanızda kaç tane URL sağladığınızı, Google’da şu anda kaç tanesinin indekslendiğini ve site haritası dosyasının en son ne zaman işlendiğini size söyleyecektir.

Yıkama, Durulama, Tekrarlama

Yukarıdaki işlemleri gözden geçirmiş olabilirsiniz ve site URL’lerinin arama devlerine şeffaflığı ve dağıtımı konusunda kendinden emin olabilirsiniz. Ancak, standart XML site haritası bilgilerinin yanı sıra, Google ve Bing’e sağlayabileceğiniz bu motorlar, sitenizin imajı, videosu, haberleri ve mobil içeriği hakkındaki bilgileri de kabul edecektir.

Uygun şekilde, bu tür site haritaları oluşturulabilir, siteye yerleştirilebilir ve standart XML site haritasıyla aynı şekilde gönderilebilir. Ek olarak, daha önce bahsettiğim tercih edilen aracı kullanarak, bu site haritalarını oluşturma özelliğine de sahip olacaksınız.

XML Site Haritalarını Destekleyen Anatomi

Resim XML Site Haritaları

site görüntüleri ve bu görüntülerin sayfa yerle ilgili veriler sağlayın:

<url>
<loc> http://www.example.com/mypage </ loc>
<lastmod> 2013/10/10 </ lastmod>
<changefreq> aylık </ changefreq>
<öncelik> 1 </ öncelik>
< image: image>
<image: loc>
http://www.example.com/images/myfirstimage.gif
</ image: loc>
</ image: image>
<görüntü: görüntü>
<görüntü: loc>
http: // www.example.com/images/mysecondimage.gif
</ resim: loc>
</ image: image>
</ url>

Video XML Site Haritaları

videolarınızın sayfa yerle ilgili arama motorları talimat ve video vb başlıklarının hakkında bilgi, açıklamalar, erişim seviyeleri, yanı sıra gömer .:

<url>
<loc>
http://www.example.com/mypage </loc>
<lastmod> 2013-05-06 </lastmod>
<changefreq> aylık </changefreq>
<priority> 0.5 </priority>
< video: video>
<video: content_loc>
https://youtube.com/watch?v=W10j21236%3Den_US
</ video: content_loc>
<video: player_loc
allow_embed = “evet”> http://www.site.com/ videoplayer.swf? video = 123 </ video: player_loc>
<video: thumbnail_loc>
http://img.youtube.com/vi/W1021236=1/default.jpg
</ video: thumbnail_loc>
<video: title> Videom Adı </ video: title>
<video: Description>
Videom Açıklaması
</ video:açıklaması>
<video: derecelendirme> 2 </ video: derecelendirme>
<video: görüntüleme_sayısı> 498 </ video: görüntüleme_sayrı>
<video: publication_date> 2013-05-06 </
video: yayın_tarihi> <video: family_friendly> evet </ video: family_friendly>
<video: süre> 10 </ video: süre>
<video: expiration_date> 2016-05-06 </ video: expiration_date>
<video: needs_subscription> hayır </ video: needs_subscription >
</ video: video>
</url>

Mobil XML Site Haritaları

Sitenizdeki bir dizinde mobil sayfalarınız var mı? Arama motorlarının mobil kullanıcılara hitap eden URL’leriniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayın:

<url>
<loc> http://www.example.com/mobile/oneofmymobilepages </loc>
<lastmod> 2013-10-10 </lastmod>
<changefreq> aylık </changefreq>
<priority> 0.8 </ öncelik >
<mobil: mobil />
</url>

Haberler XML Site Haritaları

Haber siteleri, haber parçaları, sitedeki konumlarının yanı sıra haber türü, dil ve erişim bilgileri hakkında bilgi sağlayabilir:

<url>
<loc> http://www.example.com/news/mynewsarticle </loc>
<news: news>
<news: yayın>
<news: name> Haber Sitem </ news: name>
<news: dil> tr </ news: dil>
</ news: yayın>
<news: erişim> Abonelik </ news: erişim>
<news: türler> PressRelease, Blo </ news: türler>
<news: publication_date> 2013-10- 10 </ news: publication_date>
<news: title> Haberin Başlığı </ news: anahtar kelimeler>
</ news: news>
</url>

Sonuç

Özellikle günümüzde harika içeriğin geliştirilmesine harcanan çaba kadar, tam endekslemeyi sağlamak için gücünüzde her şeyi yaptığınızdan emin olmak için ek zaman ayırmak, değeri çabadan geri almak için çok önemlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz