Hayatımızı kolaylaştırmak konusunda  yeri tartışılmaz olan arama motorları internet dünyasını bizim için kolaylaştırmada en önemli ve değerli unsurlardan bir tanesi. İstediğimiz verilere bizi en hızlı biçimde ulaştırmada aracılık yapan arama motorlarının hangilerinin en çok  tercih edildiğine bir göz atacağız. Dünyada en çok kullanılan arama motorlarını sizler için inceledik

YANDEX

Rusya’da en çok kullanılan arama motoru olan Yandex, dünyadaki pazar payında oldukça büyük bir dilime sahip olmamakla birlikte Google gibi katma değerli servisleriyle ve farklı dil destekleriyle ön planda olan  bir arama motoru. Aylık ortalama 19.3 milyon bireysel kullanıcıya ulaşan arama motorunun en fazla trafik aldığı ülkelerden bazıları  Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti. Yandex global sıralamada 1.260 ve en çok kullanıldığı Amerika Birleşik Devletleri’nde 2.221. sırada. Alexa verilerinde ise globalde 645. sırada.

IXQUICK

Kullancılarının verilerini depolamayan, herhangi bir yöntemle takip etmeyen ve özelleştirilmemiş arama sonuçları vermeyi taahhüt eden bir arama motoru olan Ixquick en çok kullanan ülkeler  Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa’dan trafik alıyor. Aylık 31.2 milyon tekil ziaretçiye sahip olan Ixquick global sıralamada 1253, en çok trafik aldığı Almanya’da ise 176. sırada. Alexa verilerinde ise globalde 11.183. sırada.

 

STARTPAGE

Ixquick ile aynı altyapıyı kullanan ve ana sayfasına kadar farklı olmayan bir arama motoru olan StartPage kullanım açısından oldukça önde gözüküyor. Ixquick gibi Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa’dan en çok trafik alan ülkerler StartPage’in aylık bireysel kullanıcı sayısı ise 81.5 milyon, global sıralamada 410 ve en yüksek trafik aldıkları Almanya’da ise 76. sıradalar. Alexa verilerinde ise globalde 3.774. sıradadır.

DUCKDUCKGO

2008’den bu zamana arama motoru piyasasında olan bu arama motoru gizliliğe daha fazla önem sağlamakta ve kullanıcılarının kişisel bilgilerini saklamamakta, doğal olarak kişisel, demografik  bilgilere göre değişiklik göstermeden herkese aynı sonuçlar sağlamaktadır. Aylık 130.1 milyon tekil kullanıcı olan DuckDuckGo en çok trafiği Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Britanya’dan  gibi ülkelerden almaktadır. Global sıralamada 234 ve en çok trafik aldığı Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 125. sırada. Alexa verilerinde ise globalde 839. sıradadır.

En Çok Kullanılan Arama Motorları,Yandex,Ixquick,StartPage,DuckDuckGo,Yahoo,Google
En Çok Kullanılan Arama Motorları

AOL SEARCH

Arama motoru özelliğinin yanında katma değerli servislerle de kullanıcılarına destek sağlayan Aol, American OnLine kısaltılmış şeklidir. Aylık bireysel kullanıcı sayısı 228.6 milyon ortalamasında olan Aol Search en çok trafiği Amerika Birleşik Devletleri, Britanya ve Almanya’dan almaktadır. En fazla tercih edilen arama motorlarından olan Aol globalde 161 ve en çok trafik aldığı Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 41. sırada. Alexa verilerinde ise globalde 162. sıradadır.

ASK

1995’ten bu zamana arama motoru dünyasının bir parçası olan Ask ülkemizde tercih edilmeyen arama motorlarından ve kullanıcılar tarafında indirilen uygulamalarda tarayıcılara yerleşmesiyle hafızamızda yer ediyor. Aylık bireysel kullanıcı sayısı 590.9 milyon ortalamasında olan arama motoru en çoktrafiği Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Brezilya’dan alıyor.Ask global sıralamada  64. ve en yoğun trafik aldığı Amerika Birleşik Devletleri’nde 89. sırada. Alexa verilerinde ise globalde 65. sırada.

BING

Microsoft ürünü olan ve daha önce Live Search ve MSN Search olarak bildiğimiz arama motoru “Alışkanlıkları Değiştirmesi” ile yola çıktığı günden bu zamana bu hedefinde büyük bir mesafede ilerlemiş durumda. Aylık trafiği 1.1 milyar civarında olan Bing en fazla trafiği Amerika birleşik Devletleri, Çin ve Fransa’dan alıyor. Global sıralamada 27. olan Bing en fazla trafik aldığı Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 14. sırada. Alexa verilerinde ise globalde 13. sırada.

BAIDU

Google’ın yasaklanmasından sonra Çin’de piyasanın hakimi olmuş olan arama motoru dünyanın en fazla nüfusunun olduğu ülkede olmanın avantajını değerlendiriyor. Dünya çoğunda paylaşılması yasak olan dosyaların paylaşılması herhangi bir sorun etmiyor ve kolayca bulabiliyorsunuz çünkü Çin hükümeti bu durumda rahatsızlık duymuyor. Aylık bireysel kullanıcı sayısı 1.8 milyar civarında olan Baidu globalde 16. sırada ve yaklaşık %88 trafik aldığı Çin’de en çok ziyaret edilen site konumunda. Alexa verilerinde ise globalde 4. sırada.

YAHOO SEARCH

Doksanların sonunda yaptığı çıkış ile en popüler arama motoru olan Yahoo rakiplerinin yenilikçi çalışmalarına karşı yeterince karşılık veremedi ve bir süre sonra küçülmeye gitmek zorunda kalmıştı. Arama motorunda hala üst sıralarda yer alması Microsoft’tan aldığı destekten kaynaklanıyor demek yanlış olmaz aynı zamanda şu an Google’ın desteğiyle birlikte portal ve arama motoru olarak devam ettirmekte. En yoğun trafiği Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Brezilya’dan alan ve aylık bireysel kullanıcı trafiği 6.6 milyon olan Yahoo şu an global sıralamada 5. ve en yoğun trafik sağladığı Amerika Birleşik Devletleri’nde 4. sırada. Alexa verilerinde ise globalde 5. sırada.

GOOGLE

Şu an arama motoru piyasasında lider konumda ve katma değerli servisleriyle bize bir arama motorundan çok daha fazlasını sunuyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen arama motoru olan Google dünyanın en büyük dijital markalarında bir tanesi. 1998’den bu zamana kadar aktif olan ve en iyi kullanıcı deneyimi sunmayı hedefleyen Google en yoğun trafiği Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Brezilya’dan almaktadır. Aylık tekil kullanıcı sayısı 30.70 milyar civarında ve global sıralamada 2. ve en yüksek trafik aldığı Amerika Birleşik Devletleri’nde lider durumda. Alexa verilerinde ise globalde 1. sıradadır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz