Zayıf İçerikleri Tespit Etmek

0
48

Zayıf İçerikleri Tespit Etmek

Arama motorları, sürekli olarak yeni içeriği bulup dizine ekleyerek web sitesini tarar. Web yöneticileri sürekli olarak rakiplerini atlamak, arama motorlarına web sitelerini yeniden ziyaret etmek ve kullanıcılarını meşgul etmek için daha fazla neden sağlamak için yeni içerikler oluşturmaya çalışmaktadırlar.

Zayıf İçerik Nedir?

Zayıf içeriği kullanıcıya katma değeri çok az olan veya hiç olmayan içerik olarak tanımlayabiliriz. Yinelenen içerikler, otomatik oluşturulmuş içerikler, bazı spinlenmiş içerikler zayıf içerik türlerine verilebilecek örneklerdendir. Yukarıdaki içerik türlerinde oluşturulmasa dahi kullanıcının sorgusuna yanıt veremeyen içerikler de zayıf içerik kapsamına girmektedir. İçerikleri uzun tutmak, kelime sayısını uzun tutmak içeriğin kaliteli olduğunu göstermemektedir. Panda ve Hummengbird güncellemeleri ile Google içerikte kaliteyi daha fazla ölçmeye başlamıştır.

Zayıf İçeriğin Web Sitesine Zararı Nelerdir?

Google, web sitenizde spam seviyesinde zayıf içerik tespit ettiği zaman ceza verebilmektedir. Bu cezalardan birisi de De-Index cezasıdır. Search Console üzerinden size mesaj gönderilmesiyle beraber indexlerinizde ve trafiğiniz sorun olduğunu görürsünüz. Ayrıca zayıf içerikleri taramak için bütçe harcayan Google kaliteli içeriklerinizi taramadığı sürece sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden zayıf içeriklerinizi birleştirme veya indexten kaldırabilirsiniz.

Zayıf İçeriğe Neden Olacak Durumlar

Özelikle e-ticaret sitelerinde sonuçları daraltmak için yapılan filtrelemeler farklı url adreslerinde açılmaktadır. Bu durum tarama bütçesini de tüketirken aynı zamanda zayıf içerik üretimine neden olmaktadır. Bu durumu canonical etiketi ile çözebilirsiniz.

Site içerisinde arama sonuç sayfaları zayıf içerik barındıran web siteleri oluşturabilmektedir. Arama sorgusu ile alakalı sayfaları ilişkilendirerek getirmek veya arama sonuçlarını indexe gizlemek çözüm olabilmektedir.

Www vs non-www adreslerin ikisininde Google’da indexe açık olması da kopya içerikten ötürü zayıf içerik oluşturmaktadır. 301 yönlendirme yapılarak bu işlemi çözebiliriz.

HTTP ve HTTPS sayfalarının ikisinin de açık olması yinelenen içerikten ötürü zayıf içeriğe olanak sağlamaktadır. 301 yönlendirme yapılarak sorun çözülebilir.

AMP kullandığınız web sitelerinde canonical belirterek mobil ile AMP sayfanın ayrı olduğunu Google’a bildirmezseniz kopya içerikten zayıf içeriğe düşebilirsiniz.

Zayıf İçerik SEO İçin Neden Kötüdür?

Bir web sitesinin genel kalitesini düşürür

Yeni başlayanlar için, Google tek bir web sayfasının kalitesini değerlendirirken, göz önünde bulundurulan şeylerden bir diğeri de, aynı web sitesinden, dizine kaç kaliteli sayfanın dahil edilmiş olmasıdır. Bu nedenle, çok sayıda zayıf içerikli sayfa içeren bir web sitesine sahip olmak, sayfa sıralamanızı düşürmekle beraber Google’ın size güvenini azaltmaktadır.

İçerik Kraldır

İkincisi, Google’da üst sıralarda yer almak için , arama amacını karşılayan harika içeriklere sahip olmanız gerekir . Bundan daha az olan herhangi bir şey, Google’ın ilk sayfasına yakın herhangi bir yere ulaşmaz, hangi hilelerin algoritmalarını aldatmaya çalıştığınız önemli değildir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz