WordPress SEO Url Yapısı

WordPress tabanlı çok site bulunmaktadır. Sizler de WordPress hazır scripti kullanıyorsanız,  sizlerle url yapılarını SEO uyumlu hale getirmenizin önemini paylaştığımız ve sizler de uyguladığınızda faydasını göreceksiniz. Konu her zaman arama motorlarının sürekli değişen sistem ve algoritmalarına ayak uydurup, istedikleri kriterlere göre yapılan düzenlemeler olmuştur. Bu her daim devam edecek olan güncellemeler ile sizlerin de sıkı takip edip sistem değişikliklerinden haberiniz olmalı ki sitenizi ona göre tekrar revize edebilesiniz. Revize edilen siteniz ile arama motorlarının dikkatini çekeceğiniz için ziyaretçi sayılarınızda da farklılık olacaktır.

Sitenizi Wordpess altyapısıyla oluşturduğunuzda ve SEO optimizasyonu konusuna ağırlık vermek istiyorsanız Linux-  Centos server kullanıyor olmanız gerekmektedir.  Yazımız, linux tabanlı siteleri olan kişi ve kurumlara hitap edecektir. Sitenizde oluşturacağınız içerik ve makalelerin yer aldığı linklerin url yapılarının da SEO konusunda uyumlu hale getirilmesi gerekecektir. Bunun için de Admin panelinden Ayarlar bölümü aracılığıyla url yapınızı ayarlayabilirsiniz. Ayarlar bölümünden de Kalıcı Bağlantılar seçeneğine geçiş yapmalısınız. Sonraki adım da Özel yapı seçeneği olacaktır.

 

WordPress SEO Url Yapısı için Püf Noktalar

 

seo, wordpress Ile seo adresler, wordpress seo url çeşitleri, wordpress seo yapmak

SEO uyumlu url yapısı için sitenizin faaliyet alanı, içerik girme sıklığı gibi konular önem taşımaktadır.

 

Ayarlar – Kalıcı Bağlantılar – Özel Yapı seçeneği seçildikten sonra hemen yan tarafında bulunan bir boşluk göreceksiniz. Gördüğünüz boşluk, tarafınızdan doldurulacaktır. Url yapısında konu isimlerinin nasıl olmasını istiyorsanız o şekilde oluşturmanız gerekecektir. Seçilip yazılabilecek SEO dostu kodlar şu şekilde yer almaktadır:

%postname%  – Bu konu isminin url’de yer almasını sağlar.

%post_id%      –  Bu konunun id numarasının url’de yer almasını sağlar.

%category%   –  Bu kategori isminin url’de yer almasını sağlar.

%date%             – Bu konunun tarihinin de yer almasını sağlar.

 

Daha iyi oturması için şöyle anlatalım: /%postname%/ seçildiği zaman, site.com/konu-ismi/ şeklinde url yapınız olacaktır. /%postname%-%post_id%/ seçildiğinde site.com/konu-ismi-İD/,  /%category%-%postname%/ seçildiiğnde site.com/kategori-ismi-konu-ismi/ olacaktır. Ya da  /%post_id%/ seçildiğinde de site.com/id/ şeklinde oluşturmuş olacaksınızdır. Sitelerinizin hizmet alanları bu seçimlerde etkili olacaktır. Siteniz haber sitesi, spor sitesi tarzı çok fazla konu eklenen bir blog sayfası ise İD taginin URL’lerde yer almasını sağlayabilirsiniz. Kişisel site ya da az yazı yazılan siteler söz konusuysa da  /konu-ismi/ şeklinde kullanabilirsiniz. SEO uyumunu sağlamada etkili olan url yapısının düzenlemelerine dikkat ettiğiniz süre, bu bölümlerden de olumlu puanlar alabilirsiniz.

Yorumlarınız

WhatsApp chat