Yoast SEO Sorunu ve Çözümü

0
56

Tüm internet site sahipleri ve webmasterları arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almak için sektörlerinin ve firmalarının ihtiyacı olan SEO teknikleri üzerinde çalışmaktadırlar. Uygulayacakları tekniklere de yardımcı olacak SEO eklentileri devreye girmektedir. Birçok internet kullanıcısı tarafından en çok tercih edilen eklenti Yoast SEO eklentisidir. Uzun süredir etkili sonuçlarıyla site sahiplerinin yüzünü güldürmekteydi. Ancak son dönemde yaşanan sıralamalardaki düşüşler sonrasında nedeni araştırılırken Yoast’tan açıklama geldi. Yaptıkları açıklamada Mart 2018’de yayınlanan Yoast 7.0 sürümünde, sitenizin SEO performansını etkileyen bir bug’ın olduğunu belirttiler. Site sahibi olarak sizler de Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekebilir. Bug’dan etkilenip etkilenmediğinizi tespit etmeniz sıralamanızı neyin etkilediğini bilip kontrol altına almanız açısından önemli olacaktır.

Sitelerin arama sonucu sıralamalarını etkileyen algoritmaların değişmesi, sektörel rekabet gibi konuların yanında bu tarz sürümdeki buglar, sizleri maddi manevi sıkıntıya sokabilmektedir. WordPress kullanıcılarının başarılı özellikleriyle ve kullanımındaki kolaylık ile popüleritesini korumaktaydı. Ancak Yoast SEO eklentisinin 7.0 sürümünde ortaya çıkan bug sorunu yüzünden çok fazla site maddi manevi yönden olumsuz etkilendi. Bununla beraber eklentide çıkan bug, her site sahibini ve webmasterı etkilemedi.  Bu yüzden eklentideki konuyu ve sorunun çözümünü iyi analiz etmek gerekir. Yapılan açıklamanın devamında, eklentinin eski sürümlerinden birini kullanırken, Yoast SEO 7.0 veya 7.0.2 güncelleme yapıldığında,  eski ayarların yeni sürüme olduğu gibi aktarılamadığı bilgileri yer aldı. Yeni ayarların bazıları “hayır” olarak atanabilirken, hatanın sonraki sürümlerinde giderildiği bilgisine de yer verildi. Eklentilerini kullanan tüm kullanıcıların yaşadığı ve uğradığı zararlar için özür mesajı yayınlandı.

Yoast SEO Kullanıyorsanız Yaşanan Sorunu Nasıl Fark Edebilirsiniz?

 

yoast seo nedir, yoast seo ayarları 2018, yoast seo wordpress,
Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekebilir. Bug’dan etkilenip etkilenmediğinizi tespit etmeniz sıralamanızı neyin etkilediğini bilip kontrol altına almanız açısından önemli olacaktır.

 

Hangi Yoast SEO kullanıcısının bug’dan etkilenip etkilenmediğini belirlemenin yolunu sizlerle paylaşalım ki, sıralamalarda yaşadığınız dalgalanmanın bağlantısını yakalayabilirsiniz. Öncellikle 6 Mart tarihinden günümüze index sayınızda ve sitenizin genel otoritesinde farklılık seziyorsanız, gerekli kontrolleri yapmak ve son sürümü kullanıp kullanmadığınıza bakabilirsiniz.

Yapacağınız işlemleri şu şekilde belirtebiliriz:

  • Yoast SEO eklentisinin son sürümünü kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin.
  • WordPress panelinden SEO ayarlarından Search Appearance bölümünü tıklayın.
  • Search Appearance sayfasından “Media” bölümüne geçin.
  • Buradaki seçenek “No” olarak işaretliyse Yoast’ın SEO bug’ından etkilenmişsinizdir.

Bu durumda Yoast SEO sürümünde yaşanan sorundan etkilendiğinizi gördüğünüzde eklentinin son sürümünü güncelleyip bu bölümde yer alan seçeneği  “Yes” olarak değiştirmelisiniz. Böylece SEO konusunda yaşadığınız sıkıntıyı bertaraf etmiş olacaksınız. Ve bu aşamadan sonra yapacağınız çalışmalar etkisini gösterecek ve arama sonuçlarında hak ettiğiniz sırada yer alacaksınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz