Site Mimarisi Nasıl Olmalıdır?

SEO Uyumlu URL ve Site Mimarisi: Bu metnimizde SEO uyumlu URL ve site mimarisi hakkında kavramları genel bir bakışla tanımladıktan sonra; kısa ve net bilgiler vermek için uğraşacağız. Site mimarisi, teknik SEO’nun bir parçası olmaktadır. Fakat, aynı sürede bir web sayfasının ne kadar iyi bir sıralamada yer aldığı konusunda da rol sağlar  Site içerisinde en fazla değere sahip olan sayfalar arasında yazı içi linklemeler; doğru, yüksek alaka düzeyli ve kolay erişilebilir olması iyi bir şeydir.

  • Site mimarisini güçlendirmek için footera eklediğiniz linklere güvenmeyin. Google bazen footer’da yer alan linkleri düşük değerli olarak değerlendirebilmektedir.
  • Aşırı büyük bir gezinme menüsünden kaçının.  SEO uyumlu site içi linkleme, üst düzey kategori bölümlerini ilk önce ikinci düzey önemli sayfalara bağlayan ve oradan da ilgili içeriğe ziyaretçilerin kolayca ulaşılabileceği link yapısını oluşturmak demektir. Ziyaretçi anasayfadan sonra 3 tıkla ilgili içeriğe ulaşmalıdır.
Site Mimarisi Nasıl Olmalıdır?
Site Mimarisi nasıl olmalıdır
  • Ziyaretçilerin pek ilgilenmediği web sayfalarını ikinci plana atmayın. Düşük önemdeki sayfaları da en üst düzeyde özenli bir şekilde oluşturun. Ziyaretçiler için önemsiz olması, Google için de önemsiz olacağı anlamına gelmez.

 

  • Ana sayfayı bağlantılara boğmayın. Karışıklık, sadece ziyaretçileri kaçırır. Site ziyaretçilerinin sitenizde tamamlamak için gelmiş oldukları görevi yerine getirmesini önler.
  • Sitenizin ziyaretçileri için işini tamamlamak kolay olmalıdır. Satış ve potansiyel müşteri oluşturma hedefleri için, giriş sayfasından teşekkür ederiz sayfasına kadar açık ve kolay bir erişim sunmalıdır.
  • Ana sayfada; olabildiğince yakın gelen önemli sayfalara bağlantılar oluşturun. Kullanıcılar için önemli olan, karşılaştırmalarını, öğrenmesini, seçmesini ve iletişim kurmalarına yardımcı olacak bağlantılara öncelik verin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz