Seo Uyumlu Görsel Optimizasyonu Yapmanın Yolları Nelerdir?

Sitenizde isterseniz fotoğraf , isterseniz infografik veya illüstrasyon, yani herhangi bir görsel kullanmak kullanıcı deneyimini geliştirmenin en işe yarayan yollarından bir tanesidir. Çünkü beynimiz görselleri metinlere oranla  çok daha çabuk algılar ve hafızaya işler. Bu da görsel içeren metinlerin görsel kullanılmamış metinlere oran ile %95 daha fazla görüntülenmesini açıklayan bir olaydır.

Doğru Görselleri Bulup Kullanmalısınız

Kullanmış olduğunuz görsellerin içerik ile ilgili olması oldukça önemlidir. İçeriğin konusuna uygun olmayan bir görsel zihin karmaşası yaratabilir. Diğer taraftan, metinle beraber kullanılan ilgili bir görsel arama motoru sıralamanızı da olumlu yönde  etkileyecektir. Sitenize dekoratif görseller koymak isteyebilirsiniz ama bu görseller içeriğinizle ilgili değilse SEO değerinize hiçbir şey katmayacağını bilmeniz gerekir

google görsel seo,google görseller,görsel optimizasyonu,SEO,Seo Uyumlu Görsel Optimizasyonu,Seo Uyumlu Görsel Optimizasyonu Yapmanın yolları,Seo Uyumlu Görsel Optimizasyonu yapmanın yolları nelerdir?
google görsel seo,google görseller,görsel optimizasyonu,SEO,Seo Uyumlu Görsel Optimizasyonu,Seo Uyumlu Görsel Optimizasyonu Yapmanın yolları,Seo Uyumlu Görsel Optimizasyonu yapmanın yolları nelerdir?

Yüksek Kaliteli Görüntüler Kullanmalısınız

Yüklenecek olan görüntünün kalitesi oldukça  önemlidir. Çünkü Google sonuçlarda kullanıcı yanlısı olduğu için kaliteli görselleri göstermeyi tercih eder.

Görsellerin Dosya Adında Anahtar Kelimeleri Kullanmalısınız

Arama motorları görselleri göremediği için, bir görselin neyle ilgili olduğunu anlamak için sizin açıklayacağınız bir metne ihtiyaç duyarlar. Fotoğraf makineleri, hazır görsel siteleri ve diğer görsel kaynaklarının çoğunlukla arama motorlarının görselin içeriğini çözemeyecekleri jenerik dosya adları olur. Bu sebeple içeriğinize eklemek istediğiniz görsele kesinlikle ilgili bir isim oluşturmanız gerekmektedir.

Görsellerinizin Alternatif Metnini Optimize Etmelisiniz

Görselin içeriği ve sayfayla olan bağlantısı hakkında bir tanım yapmanızı sağlar. Bu tanım arama motorları tarafından görsel dosyasının içeriğini anlamak ve olan bir aramaya cevap olarak hangi görsellerin en uygun olduğuna karar vermek için kullanılmaktadır.

Görsel Kalitesini Kaybetmeden Küçültün ve Kullanacağınız Şekilde Kaydetmelisiniz

Görsel dosyası boyutları, içermiş oldukları  bilgi miktarı sebebiyle, çoğu zaman olmaları gerekenden daha fazla büyüktür. Dosya boyutunu küçültmek sayfa yükleme süresini de azaltmış olacak ve SEO’ya katkıda bulunacaktır.Site hızının yavaşlaması demek net olarak SEO’ya olumsuz yönde etki gösterecektir. Dosya uzantılarında SEO için en uyumlu olan jpg ve png formatlarıdır.

Görseller İçin Site Haritası Oluşturmalısınız

Site haritaları arama motorlarına web sitenizin yapısı hakkında daha fazla açıklama sunmaktadır. Bu haritalarda çoğunlukla web sayfalarınızın bir listesi, bu sayfaların nasıl organize edildiği ve sayfalarla ilgili meta açıklamaları bulunmaktadır.

Site resim haritası eklemeniz Google’un görselleri beraber bulmasını sağlayacak aynı zamanda arama motorlarında görsellerin görünmesini sağlayacaktır bu nedenle resim haritası görsel SEO’da oldukça önemli bir yere sahiptir

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz