Google Fred Güncellemesi

0
50

 

Google Fred Güncellemesi

Başta SEO topluluklarında, webmasterlar arasında dolaşan haberler çoğaldıkça yükselen ses, çoğu zaman Google tarafından yapılan ama net olarak ne olduğu ortaya konulmayan güncellemelerin ayak seslerini oluşturuyor. Yakın zamanda gün yüzüne çıkan ve SEO ile ilgilenen herkesin dikkatini çeken Google Fred güncellemesinin içeriğine bir göz atalım.

SEO dünyasında yer alan otorite sahibi insanların yanında Google’ın otomatik takip araçlarının da sıralama algoritmasında bir değişiklik olduğuna dair sinyaller vermeleri her zaman bir güncellemenin varlığını işaret etmiştir. Bu durumda da değişen bir şey olmadı. Her zamanki gibi Google tarafından durumu reddeden bir açıklama olmaması, üzerine Gary Illyes’in gelecek güncellemeleri Fred olarak ifade edeceklerini söylemesiyle netlik kazandı diyebiliriz.

Google Fred, link kalitesi, seo, spam algoritması
Yakın zamanda gün yüzüne çıkan ve SEO ile ilgilenen herkesin dikkatini çeken Google Fred güncellemesini anlamak önem taşıyor.

Peki Google Fred Nedir?

Özellikle “black hat” SEO topluluklarının sıklıkla sundukları değişim raporlarını görünce, güncellemenin spam algoritması güncellemesi olduğu ortaya çıkıyor. İçerik kalitesine yönelik güncellemeden ziyade link kalitesi anlamında bir güncelleme olduğunu söyleyebiliriz. Google Fred güncellemesinden önce de yapılan içerik kalitesine yönelik güncellenme de açıklanmamıştı. Dolayısıyla Google, yaptığı güncellemeleri hiçbir şekilde ortaya çıkartmıyor. Ama bu güncellemenin olup olmadığını anlamamıza engel teşkil etmiyor.

Arama sonuçlarında meydana gelen değişiklikleri analiz edip raporları çıkartıldığında, güncellemelerin ne olduğuna dair sıkı ipuçları yakalanıyor. Ek olarak güncellemelerin olduğunu anlayabileceğimiz başka kanallar olarak, otomatik takip araçlarında birçoğu önemli olabilecek dalgalanmaları ve arama sonuçları sıralamasında kısa sürede alt sıralara düşmekten şikâyetçi olan ya da yukarı çıktığı için sevinen kişi veya firmaları gösterebiliriz.

Google tarafından getirilen her yeni güncelleme, teknolojik bir gelişmenin habercisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ve yeni gelen güncelleme bir önceki güncellemelerde eksik kalan ya da kullanıma sundukça ortaya çıkan sorunları gideren unsurlar barındırmaktadır. Güncellemelerle uyumlu hareket ederek, çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz takdirde Google’ın hedeflediği internet kullanıcıların yaptıkları aramalarla doğru sonuçlara ulaşmalarını bir tık daha sağlamış olacağız. Google Fred güncellemesi de öncekiler ya da kendinden sonra gelecek güncellemeler gibi sürekli gelişime, yeniliğe, en iyi, en doğru sonuçlara hizmet etmektedir. Yapılan analizler doğru yorumlandığında, güncellemenin içeriği belli olacak ve SEO dünyası faaliyetlerini bu kriterlere göre düzenleyecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz