Eski Nesil SEO ve Yeni Nesil SEO Arasındaki Fark

0
53

Her yazımızda neredeyse hep dikkat çekmeye çalıştığımız arama motorlarının algoritmaları her yerden kendini göstermektedir. Bir önceki yazımızda da Arama motorlarının değişen algoritmaları arasında SEO Teknikleri nasıl tespit edilir derken bu noktalara değinmeye çalıştık. Şimdi de sizlerle her algoritma değişikliğinde ortaya çıkan Eski Nesil SEO ve Yeni Nesil SEO arasında fark yaratan trendleri takip etmeniz konusu paylaşacağız. Her dönem değişen SEO kriterleri ile deri değiştiren SEO, kullanıcıları ve uzmanları sürekli değişime ve farkındalığa zorlamaktadır. Dolayısıyla pek çok site sahibi gibi çok büyük sıkıntı yaşamamak adına her değişen algoritmadan sonra ortaya çıkan Yeni Nesil SEO optimizasyonunu oluşturan kriterleri iyice anlayıp SEO çalışmaları için uygulamanız son derece önemli ve faydalı olacaktır.

 

Yeni Nesil SEO ile Sitenizi Optimize Edin!

 

seo çalışması tekniği, seonun site için önemi, yeni nesil seo çalışması, yeni nesil seo
Eski Nesil SEO ve Yeni Nesil SEO arasında fark yaratan trendleri takip ederek sitenize uyumlu hale getirmeniz siteniz açısından oldukça önemlidir.

 

Arama motorlarının yılda birkaç kez değiştirdiği, güncellediği algoritmalarıyla her seferinde Eski Nesil SEO ile mutlaka birden fazla noktada farklılık gösteren Yeni Nesil SEO için gereken çalışmayı yapmalı ve gereken özeni göstermelisiniz. Ve bunu her algoritma değişikliğinde yapmayı unutmamalısınız.  Yeni Nesil SEO ile ortaya çıkan farklılıkları, hem uygulama hem de anlayış olarak sizlere aktaralım. Özellikle Google sitelerin ve bağlantılı olarak içeriklerinin, düzenlemelerinin, yapılan SEO çalışmalarının doğal olmasına gerçekten daha fazla önem vermektedir. Eski Nesil SEO ile spam oluşturacak yapıda, kelimelerle hazırlanmış siteler, yolunu bulup sıralamada yükselişe geçiyorlardı. Yeni Nesil SEO ile bunu yapmayı bir deneyin isterseniz. Spam olarak sitenizin ban yemesini istemezsiniz herhalde. Bu yolla başarı yakalayan sitelerin hepsi, zamanla tespit edilerek ortadan kaldırılmaktadır. Arama motorlarının bu anlamda bir mücadele başlattığını da söyleyebiliriz.

Bununla beraber Yeni Nesil SEO ile son yapılan değişiklik ve güncellemeler, ziyaretçilerin sitede bulunma, geçirdikleri sürelerin de öneminin arttığını göstermektedir. Sitenizin ziyaretçi sayısı ne kadar fazla olursa, sitenizin değeri ve puanı da o yönde yükselecektir. Göz önüne almanız gereken bir diğer konu ise, söz konusu sitenizde seçeceğiniz anahtar kelimelerin uyumlu olacağı site içi sayfalar oluşturmanız gerekmektedir. Birçok kere tanıklık etmiş olacağınızı düşünerek yansıtalım. Birçok kelimede siteler alt sayfalarıyla bile ilk sayfalara gelebilmektedirler. Sebebini tahmin ettiğiniz gibi, alt sayfalarının anahtar kelimeyle doğru ilişkilendirilmiş olması oldukça etkili olmaktadır. Söz konusu anahtar kelimelerin çalışma yapılan sayfaların url, title, h1 etiketi, sayfa içi metin, resim alt etiketinde geçmesi ve toplam metine oranının %3-5 arası olması gibi bütünlük sağlaması etkinliği en üst düzeye getirmektedir. Bu unsurlar, doğal olacak SEO çalışmalarını oluşturacaklardır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz