En Sık Yapılan SEO Hataları

0
65

 

En Sık Yapılan SEO Hataları

Sürekli bahsettiğimiz SEO Teknikleri için bir de madalyonun diğer tarafı olarak adlandırabileceğimiz bu teknikleri uygularken ya da hiç teknik uygulamazken yapılan hatalara yer vermek istiyoruz. Aslında yapılan hataların sayısı oldukça fazla, ancak biz size en temel hataları göstermeye çalışacağız. Sizlerin de dikkatinden kaçan SEO Hataları varsa, tam anlamıyla otokontrol olacaktır.

 

  • İçeriklerde Anahtar Kelime Eksikliği

Sitenize girmiş olduğunuz içerik ya da yazılarınıza uygun anahtar kelimeleri seçerek eklemelisiniz. Anahtar kelime eklenmeyen içerikleri zaten baştan geçiyoruz. Eklemeyi unutmamalısınız. Bununla beraber anahtar kelimenin sayısı ve içerikle uyumu da önemlidir. Yapılan SEO Hataları içinde aşırı anahtar kelime kullanımını ve siteye ziyaretçi çekmek madına içerikle alakalı olmayan anahtar kelimelerin de eklenmesini söyleyebiliriz. Bu durum spam konusuna kadar gidebilir. Dolayısıyla içeriğinizin konusuna bağlı olarak belirleyeceğiniz en temel ve önemli anahtar kelimeleri seçerek içeriğinize ekleyebilirsiniz.

 

  • JavaScript Menü

Özellikle kullanılan JavaScript menüler, arama motorları tarafından okunmadığı için indexlenemez. İndexlenmediği için de siteniz arama motoru arama sonuçlarında gözükmeyecektir. Bu da ciddi bir durum olarak karşınızda duracaktır.Dolayısıyla, bilginiz dahi yoksa,  JavaScript menü kullanırken, menüdeki sayfa linklerini sitemap dosyasında belirtmeniz gerekecektir. Böylece arama motoru botları sitemap dosyası aracılığıyla sayfalarınızı indexleyecektir.

 

  • Backlink Spamı

SEO çalışmalarının en önemli ayağını oluşturan ama en zorlayanlarından olan Backlink konusunu incelemeden olmaz. SEO Hataları diyorsak, orada backlink kesin vardır. Özellikle siteniz yeniyse ve öğrendiğinizi hemen uygulayarak başarılı bir SEO çalışması yapmak adına fazla backlink yapıyorsanız, durun. Böyle devam ederseniz Sandbox’a girerek, arama sonuçlarında hiçbir şekilde çıkamayabilirsiniz. Ne kadar önemli olduğunu anladığınızı düşünüyoruz. Siteniz yeni ve arama sonuçlarında da üst sıralarda çıkmayı hedefliyorsanız, mutlaka belli bir stratejiniz olmalı. Ve bu stratejiye bağlı kalarak, öncelikle aynı alanda hizmet verilen siteleri bulup backlink çalışmalarına girmelisiniz. Ve bunun sayısını az tutmalısınız. Özgün, doğal içeriklerinizin indexlenmesiyle bir süre beklemeye geçmeli, daha sonra tekrar backlink çalışmalarına dönmelisiniz.

 

  • Yanlış Anahtar Kelimelerin Seçimi

SEO Hataları arasında en sık karşılaştığımız hatalardan birisi de anahtar kelimelerin yanlış seçilmesi. Her zaman söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Sitenizle, sayfa ve içeriklerinizle bağlantılı olan en çok tercih edilen anahtar kelimeler seçilmelidir.  Anahtar kelime seçerken, anahtar kelimenin site ile alakası olması ve sitede o kelimeye yoğunluk gösterilmesi gerekir. Anahtar kelime seçimi doğru yapıldığında, ona bağlı etiketlendirmeler ve backlink çalışmaları sizi arama motoru aramalarında üst sıralara doğal olarak yükseltecektir.

SEO Hataları Konusunda Dikkatli Davranın

 

seo hataları, seo, sitemap, backlink,
Seo hataları konusunda dikkatli davranmalı, her yapılan işlem neyi gerektiriyorsa o yapılmalıdır.

 

 

  • Başlıklarda Resim Kullanımı

Sitenizin SEO optimizasyonu içinde temanızla beraber tasarımı önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle yazıların veya sayfaların başlık bölümüne resim eklerseniz,  arama motoru botları bu resimleri göremez. Ancak resimlere title=”Başlık” kodu eklerseniz veya resimleri <h1>Başlık</h1> tagları ile değiştirirseniz daha uygun olacaktır.

 

  • Site Güncellemesinin Yetersiz alması

Ve güzel konulardan birisini, sitenizin güncel olmaması oluşturuyor. Siteniz açıldı ama gereken özeni göstermiyor, yeni ve özgün içerikler yüklemiyorsanız hatta bununla da kalmayıp zaman zaman sitenizde oluşabilecek hataları takip edip güncellemiyorsanız, sitenizden başarı beklemeyin. Sitenizi o haliyle bırakıp arama sonuçlarında üst sıralarda olmayı bekliyorsanız, hiç beklemeyin. Sitenizin türü ve faaliyet alanına bağlı olarak, sık ya da belli aralıklarla düzenli içerik girmeniz gerekmektedir. Arama motoru botları sitenizi ziyaret ettiğinde belli aralıklarla güncellendiğini fark ederek, arama sonuçlarında üst sıralara yükselteceklerdir.

 

  • Çok Fazla Meta Etiketi Kullanımı

Burada da karşımıza Sandbox çıkıyor. SEO Hataları başlığını eklediğimizde her unsurun yeteri kadar yapılmaması kadar aşırı kullanılması ya da uygulanması da siteniz açısından olumsuz bir izlenim olmaktadır. Hele ki ucunda sitenizin spam olarak algılanması varsa. Bunlardan içeriklerde kullanılan meta etiketlerinin yine yeniden üst sıralara yükselme hevesinden dolayı fazla kullanılması sitenize zarar verecektir.

 

  • Site Başlığının Yanlış Seçimi

 

SEO Hataları arasında hem sıkça yapılan hem de gereken önemin verilmediği bir diğer konu ise, site başlığının yanlış seçimi. Çoğunlukla sitelerin <title></title> etiketinin boş bırakıldığına şahit olmaktayız. SEO için oldukça eksi bir puandır. Dikkat edilmesi gerekir. Sitenizin <title></title> taglerinin doldurularak, arama motoru sonuçlarında çıkması sağlanmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz