Blog Backlink Nedir?

0
56

Blog Backlink Nedir?

Sitelerinizin birçok sayfasının ve içeriklerinin desteklenmesi için söz konusu sitelerinizin diğer sitelerden beslenmesi gerekmektedir. Arama motoru kriterleri, SEO optimizasyonu konularından bahsediyorsak ve belirli bir seviyede başarı yakalayıp üst sıralara yerleşmek istiyorsanız, bu çalışmalar için gereken tüm aşamaları dikkatlice ve zamanında yapmanız gerekmektedir. Sitenize, düzenli olarak özgün makale girişlerinin yapılması, sosyal medya yönetimi, backlink gibi daha sayabileceğimiz ve birleştirebileceğimiz birçok unsur yer almaktadır. Hepsini gerektiği gibi yaptığınızda başarınız kaçınılmaz olacaktır. Bugün sizlerle paylaşacağımız konu ise Blog Backlink konusudur. Ücretsiz yollardan backlink sağlamanın kısa yolu olduğunu belirtebiliriz. Sayfa pagerankı yüksek bloglar araştırılarak yapılan çalışmada,  yorumlara link ekleyerek Blog Backlink yapmış olunuyor.

Blog Backlink,Backlink,blog,baklink nedir,Arama motoru kriterleri,SEO optimizasyonu
Blog Backlink,Backlink,blog,baklink nedir,Arama motoru kriterleri,SEO optimizasyonu

Blog Backlink ve Yararları

Burada dofollow ve nofollow konuları devreye girmektedir. Bahsedilen blog sayfalarına hem dofollow hem nofollow şeklinde yorumlar girdiğinizde Google her ikisini de dikkate alacaktır. Bilmeyenler için kısaca tekrar açıklayalım. Dofollow, Googlenin uygun görüp link çıkışını veren sayfalardır. Buna tavsiye edilen link çıkışları  da diyebiliriz. Blog sahibi webmasterler tarafından tavsiye edilen link çıkışı veren sayfalar dersek daha doğru bir tanımlama olacaktır. Nofollow da site sahibinin link verilen blog ile bir bağlantısının olmadığının belirtildiği linkleme biçimi olmaktadır. Bu bilgiler ışığında Blog Backlink olarak her iki tür linkleme de arama motorları tarafından desteklenmektedir.

Blog Backlink konusunda başarılı olamayan sitelerin yaptığı en büyük ve en sık görülen hatalardan birisi de sitelerini açar açmaz, pagerank değeri 50 ve üzeri olan bloglara eklemeye çalışmaları ya da eklemeleridir. Bu kadar hızlı bir şekilde çalışmalara başlamak ve olumlu geri dönüşleri beklemek hiç yerinde bir karar olmayacaktır. Olumlu bir sonuç elde etmek yerine, olumsuz bir sonuçla karşılaşabilirsiniz. Adım, adım gitmekte fayda olacaktır. Bunun haricinde Blog Backlink yaparken, bazı blogların yorum bölümlerinde zaten formu doldururken sizden web sitenizi eklemeniz için bir yer bırakıyorlar. Ayrıca yorum içerisinde de belirtmenize gerek yoktur. Bahsettiğimiz detaylara ve aşamalara önem verdiğiniz sürece, backlink çalışmalarınızı da belli bir program dahilinde yürüttüğünüzde başarılı olduğunuzu göreceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz