Googlebot yükseltildi ve şimdi daha az sorunla daha modern web sitelerini tarayabilmeli..

Google , Google I / O geliştirici konferansında  web tarayıcısı Googlebot’un yeni bir sürümünün piyasaya sürüleceğini duyurmuştu . Googlebot şimdi “heryer yeşil” olacak; bu, Google’ın popüler Chrome web tarayıcısının kurulu olduğu açık kaynaklı tarayıcı olan Chromium’un en son sürümünde tarayıcının her zaman güncel olacağı anlamına gelmektedir.

Chrome  Googlebot; Chromium işleme motoru sürüm 74’ü destekleyecek şekilde güncellendiği açıklandı. Aslında Google’ın bunu birkaç hafta önce test ettiğini görüldü.

Daha da önemlisi de bu Googlebot’un çoğu modern web sitesini tarayabileceği ve modern bir tarayıcının ES6 ve daha yeni JavaScript özellikleri tembel yükleme için IntersectionObserver ve Web Components v1 API’leri dahil erişebileceği binlerce özelliğe erişebileceği anlamına gelmektedir.

Google,Google güncelleme,Google bot,google bot çağırma, google bot nedir,google bot user agent,googlebot test,google bot discord,google bot çağırma 2019,call google bot,google crawl
Google,Google güncelleme,Google bot,google bot çağırma, google bot nedir,google bot user agent,googlebot test,google bot discord,google bot çağırma 2019,call google bot,google crawl

Googlebot, içeriğinizin daha fazlasını görebilmektedir. Bu güncellemeyle birlikte Google özel geçici çözümler oluşturmadan içeriğinize daha fazla erişebilmeli ve bu içeriklerden daha fazla yararlanabilmelidirler. Bu Google’ın içeriğinizi dizine eklemesi ve zamanınızı daha fazla içerik oluşturarak geçirmesi için çözümler üzerinde çalışmak için fazla zaman harcamanıza gerek olmadığı anlamına gelmektedir. Google, “Özellikle Googlebot için kopyalayıp aktarmadığınızı kontrol etmeli veya özellikle de Googlebot için polyfill kullanmalı ve bu durumda hala gerekli olup olmadığını değerlendirmelisiniz” dedi. Gerekmiyorsa bunları kaldırmayı düşünebilirsiniz!

Ancak, Googlebot hala her şeyi göremiyor. Google, “Hala bazı sınırlamalar var ve bu yüzden JavaScript ile ilgili sorunlar ve JavaScript SEO’daki video serileri için sorun gidericimizi kontrol edin” dedi.

Neden umursuyoruz? Bu güncelleme SEO‘ların izleyicilerimiz için faydalı ve faydalı içerik oluşturmaya daha fazla odaklanabileceği ve Google’ın tarayıcısı için teknik geçici çözümler üzerinde çalışmaya daha az zaman ayıracağımız anlamına geliyor. Bununla birlikte Google’ın içeriğinizi nasıl taradığını ve dizine eklediğini unutabileceğiniz anlamına gelmezyecektir. Web sitenizin arama motoruyla uyumlu bir şekilde oluşturulduğundan ve Google’ın web sitenizi taradığından ve dizine eklediğinden emin olmanız gerekmektedir. Ancak Googlebot’un her zaman Chromium’un en son sürümünü kullanacağından bu işlemle ilgili endişeleriniz biraz daha az olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz