Teknik SEO Denetimi her site sahibinin düzenli olarak mutlaka yapması gereken bir çalışmadır.

 1- Tarama

SEO denetiminde en değerli olan nokta noktası tartışmasız ki taramadır. Yeni bir çalışma veya değişiklik yapmadan önce sitenizi taramadan geçirmeniz gerekir. Bu tarayıcılar sayesinde bozuk linkleri, başarısız anahtar kelimeleri, kötü görselleri, sayfa başlığı sorunlarını, kopya içerikleri, bağlantısız sayfaları ve ihtiyaç duyulandan daha fazla eklenen yönlendirmeleri  gibi çok çeşitli hataları bulabilir ve  bu hataları çözüme kavuşturabilirsiniz.

site içi seo,Teknik SEO Denetimi,Teknik SEO Denetimi nedir,Teknik SEO Denetimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz
Teknik SEO Denetimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz

2-Site Görünümü

Eğer ki sitenizin aynı halinin birbirinden farklı şekilleri mevcutsa arama motorları tarama işlemi gerçekleştirirken tarayıcılara hangi şeklininin doğru versiyon olduğunu analmayacaktır. Arama motorları web sitenizi trafik noktalarına nasıl göstereceğini belirleyemez ve bu durum sebebi ile sitenizin SEO çalışmalarınız başarı kaybedecektir. Bu duruma mobil ve masaüstü şekillerinin aralarında yarışması da içerisindedir yani dahildir. Bunun haricinde “https” ve “http” versiyonlarının birbirinden farklı siteler olarak algılanması durumu da yaşanabilir. Bu durum SEO çalışmalarınızın başarısını olumsuz yönde  etkileşim sağlayacaktır.

Sonradan https versiyonuna çevrilmiş olan siteler kazançlarında düşüşler olabilir. Bu sebeple çoğu site sahibi https versiyonuna geçiş yapmaktan çekince yaşamaktadır. Fakar eğer bu geçişi sağlamaz iseniz  SEO çalışmalarınızın ilerleyen zamanlarda hiçbir geçerliliği olamayacaktır.  Çünkü arama motorları web sitelerde SSL korumasının olmasına dikkat etmektedir. Ve eğer sitenizin SSL koruması yok ise siteniz güvenilir olsa da hem arama motorları hem de müşteriler tarafından güvenlik sorunları olan bir site olarak anlaşılacaktır.

Yapılan son algoritma güncellemelerinden sonra Google https versiyonu kullanan siteleri ön planda tutmaya başlamıştır.  Eğer siz de zaman kaybetmeden versiyon değişikliğini gerçekleştirirseniz SEO çalışmalarınız ile başarı elde edebilir , rakiplerinizin bir adım daha önüne geçiş sağlayabilirsiniz.

3- Site İçi SEO 

Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken sitenizin doğru bir şekilde SEO çalışmalarına sahip olmasına özen göstermelisiniz. Siteniz üzerinde analizler gerçekleştirerek yaptığınız çalışmaların doğru ve işe yarar olduğundan emin olmanız gerekir. Bütün içeriklerinizin kalitesini, trafiklerini ve temalarını kontrol sağlamanız gerekiyor. Anahtar kelimelerinizin ve meta açıklamalarınızın doğru olduğundan emin olmalısınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz